Titular notícies

Dijous 30 Abril 2015
Aquest 25 d'abril va esdevenir a Palma de Mallorca una jornada reivindicativa en defensa de la terra, dels drets socials, de la llengua i de la cultura pròpia. Un dia en que Glòria Franquet, periodista d'Ona Mediterrània i veu del grup Al-Mayurca, va dedicar el programa setmanal L'Ou Blau a escoltar cinc relats finalistes del 6è Concurs de podcast – Contes del Món. La Glòria també va parlar amb en Damià Caro, membre de COMSOC – Comunicació Social, qui va destacar l'experiència.

Dilluns 7 Gener 2013
"El nostre propòsit és facilitar la trobada, el diàleg, el coneixement i l'intercanvi entre les persones i els moviments socials. Som una eina amb la que pretenem posar la comunicació al servei de la transformació social. Si empatitzem i cooperem, transformem".  Així va explicar Damià Caro, membre de COMSOC-Comunicació Social, la finalitat de l'organització a Miguel Àngel Rodríguez, conductor del programa Veus i Mirades Solidàries de Ràdio Santa Perpètua. L'entrevista es va realitzar el passat 20 de desembre. També van parlar sobre el Concurs de Podscast Contesdelmon.orgel projecte Coneixmon.org  i la cultura popular.

Dilluns 10 Desembre 2012
El passat 29 de novembre, el programa Volem Pa amb Oli de Ràdio Arenys (91.2 FM) , que condueix Carlota Tanganelli de dilluns a divendres de 17h a 19h, va entrevistar al Gerard Cárdenas, membre de l'Associació COMSOC - Comunicació Social per parlar sobre el IV Concurs de Podcast dels contesdelmon.org, ja que l'escola Joan Maragall del municipi participa enguany al concurs i també va participar a la tercera edició. Us convidem a escoltar l'entrevista!

Dijous 20 Setembre 2012
El dimecres 19 de setembre a les 9'05h la periodista Emma Balea, del magazín matinal Posa't les piles de Ràdio Mollet (96.3 FM i online), va trucar a en Damià Caro, membre de l'Associació COMSOC - Comunicació Social, per animar a les comunitats educatives del municipi a participar en la quarta edició del "Concurs de podcast - Contes del Món". Una quarta edició plena de novetats. Dues d'elles són l'ampliació del termini de participació al segon trimestre i obrir la iniciativa a les comunitats catalanes que viuen a l'exterior.

Dilluns 23 Gener 2012

El dissabte 7 de gener a les 21'30h en el programa "La Galería" de Radio Euskadi (freqüències FM i online) vam parlar amb la periodista ldóia Lázaro sobre el "Concurs de podcast - Contes del Món", per a tots i totes les oients de l'emissora pública del País Basc. Va ser en el magazine de caps de setmana i festius "La Galería", un programa on la cultura té un lloc predominant. Així en Damià Caro, membre de COMSOC - Comunicació Social, va explicar la iniciativa en la què infants i joves escolten i conten el món.

Divendres 1 Juliol 2011

El programa "Món Obert" de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) ha finalitzat la temporada. El dissabte 25 de juny es va emetre el darrer programa i així, la darrera secció dedicada al "Concurs de podcast - Contes del Món". Un darrer espai en el què vam poder escoltar el conte "Mabo i la hiena", obra sonora dels joves de 3er d'ESO de l'Institut Roquetes de Roquetes. Aquesta història provinent de Mali (Àfrica) és una de les finalistes de la segona edició del Concurs i forma part del segon "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". Les 24 narracions que conformen el material i les respectives presentacions dels seus autors han estat presents en el Món Obert les podeu recuperar a "Entrevistes". L'equip de COMSOC - Comunicació Social continua actiu durant l'estiu: amb el "Coneix món", l'únic programa de ràdio dedicat en exclusiva al Turisme responsable, que s'emet cada dijous de 21 a 22h a Ràdio L'Hospitalet, i en el què també hi són presents històries dels pobles de la Terra.

Divendres 24 Juny 2011

El dissabte 18 de juny al programa "Món Obert" de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online), dins la secció dedicada al "Concurs de podcast - Contes del Món", vam escoltar el conte "Les baralles del sol i la lluna" i la presentació dels seus autors: alumnes de 3er d'ESO de l'Institut Joan Fuster de Barcelona, amb el que han quedat finalistes de la segona edició del concurs. Els joves participants ens expliquen com va anar el procés de creació, en el que és el penúltim programa de la temporada del Món Obert. Recordeu que també podeu gaudir des contes a través dels "Llibres i discs dels Contesdelmon.org" i de les "Diades dels Contes del Món".

Dimecres 15 Juny 2011
El dissabte 9 de juny al programa "Món Obert" de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) vam escoltar el conte "L'ocell i el mar" i la presentació dels seus protagonistes, alumnes de 3er d'ESO del Col·legi l'Escorial de Vic. Els joves ens van explicar com va ser el procés creatiu a l'hora d'enregistrar aquesta història en mp3, el que després es convertiria en un dels podcast finalistes de la segona edició del "Concurs de podcast - Contes del Món". Cada dissabte, el programa dedicat a la cooperació i la solidaritat de L'H, emet els contes partipants al Concurs. Recorda que ara també els pots llegir, veure i escoltar al 2on "Llibre i disc dels Contesdelmon.org".

Dimecres 8 Juny 2011
El dissabte 4 de juny al programa "Món Obert" de Ràdio L'Hospitalet  (96.3 FM i online) vam escoltar el conte "Viatge al Congo" dels alumnes de 2on d'ESO del Col·legi L'Estel de Granollers. Amb aquest podcast han quedat finalistes de la segona edició del "Concurs de podcast - Contes del Món" que ha tingut una gran acollida amb 161 contes escrits, enregistrats i il·lustrats de 46 escoles i instituts de 39 municipis de Catalunya. Aquí podeu escoltar la presentació que en fan els mateixos protagonistes.

Divendres 3 Juny 2011
El dissabte 28 de maig al programa "Món Obert" de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online), i dins la secció dedicada als contes finalistes del "Concurs de podcast - Contes del Món", vam escoltar "El nen amb el cor de gel", la història dels alumnes de 1er d'ESO de l'Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet. El programa de cooperació i solidaritat de L'H ens acosta, cada setmana, als veritables protagonistes del Concurs, els infants i joves participants. Recorda que ja pots llegir, veure i escoltar les històries finalistes al 2on "Llibre i Disc dels Contesdelmon.org".

Feed RSS de notícies