Titular notícies

Dijous 10 Novembre 2011

El dijous 1 de dessembre a les 18'30h esteu convidats i convidades a l'acte de presentació del segon "Llibre i disc dels Contesdelmon.org" que tindrà lloc a l' Abacus de Sants - Hostafrancs   (c/ Creu Coberta nº 93. Mercat d'Hostafrancs, Barcelona). Presentarem aquesta obra col·lectiva que és fruit de l'esforç i la il·lusió de 46 escoles i instituts de 39 municipis de Catalunya. Vine, i compartirem una bona estona!

Dijous 10 Novembre 2011

Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social convidem a les gairebé cinquanta comunitats educatives de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears que estan actualment participant en el tercer "Concurs de podcast - Contes del Món" a compartir el procés de creació dels contes que estan treballant amb la mainada: en total més de 2.000 infants i joves. Poden compartir l'elaboració de les històries a través de la comunitat "La vostra experiència", en forma de texts, imatges, àudios i vídeos. Vos recordem que cal estar inscrits per participar-hi i que tots els internautes ho podran veure i comentar!

Dijous 27 Octubre 2011

Des d'aquest setembre del 2011 l'Escola Valenciana - Federació d'Associacions per la Llengua (FEV) i l'Associació COMSOC - Comunicació Social col·laboren per difondre les respectives iniciatives a les seves bases socials: les diferents activitats d'Escola Valenciana adreçades a la comunitat educativa i el treball en matèria de normalització lingüística a la resta d'agents socials, i el "Concurs de podcast - Contes del Món" que dinamitza l'Associació COMSOC.

Dilluns 17 Octubre 2011

Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social agraïm a les comunitats educatives la càlida acollida que han donat a la tercera edició del "Concurs de podcast - Contes del Món" i que han contribuit a fer-lo possible. S'han inscrit 47 centres educatius de 37 municipis del territoris de parla catalana (Catalunya, Illes Balears, i País Valencià). Esperem els seus contes (en àudio, text i dibuix) al mes de desembre, quan els podrem escoltar i votar. A partir del mes de gener del 2012 els emetran les "Ràdios amigues" i els podreu trobar en el tercer "Llibre i disc dels Contesdelmon.org" que publicarem al mes d'abril. Entre totes i tots escoltem i contem el món!

Dilluns 17 Octubre 2011

Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social després del període d'inscripció publiquen les bases del 3er "Concurs de podcast - Contes del Món". Una iniciativa que s'obre a les comunitats educatives del territoris de parla catalana que han formalitzat la inscripció: gairebé una cinquantena! D'aquesta manera més de 2.000 infants i joves de diverses comarques de Catalunya, Illes Balears i del País Valencià escoltaran i ens contaran el món a través dels seus audiocontes, textos i dibuixos. Un material que podreu trobar a "Escoltar", a les diferents "Ràdios amigues" que periòdicament emeten els contes, a les "Diades dels Contes del Món" animades per membres de l'AMAPEI i del grup Ara va de bo, i al "Llibre i disc dels Contesdelmon.org".

Dilluns 3 Octubre 2011

Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social ampliem el termini d'inscripció per a participar al tercer “Concurs de podcast – Contes del Món” fins al dimarts 11 d'octubre. Ho fem després de rebre quaranta inscripcions dels centres educatius de Primària i Secundària dels territoris de parla catalana i diversos missatges demanant més temps per poder formalitzar la inscripció i el pagament de la quota. Durant el present curs 2011/12 animeu-vos a crear audiocontes arrelats als pobles de la Terra. Si les vostres històries estan entre les 24 finalistes formaran part del “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”, les emetran diverses “Ràdios amigues” i a més les explicaran per viles i ciutats animadors de l'AMAPEI i del grup Ara va de bo en el marc d'una “Diada dels Contes del Món”. Aprofiteu el temps i inscriviu-vos a un concurs que ens facilita escoltar i contar el món!

Divendres 23 Setembre 2011

D'aqui a pocs dies, el divendres 30 de setembre, finalitzarà el període d'inscripció per participar en el tercer “Concurs de podcast – Contes del Mónobert a les comunitats educatives de Primària i Secundària dels territoris de parla catalana: Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, Franja de Ponent, Illes Balears, i País Valencià. Durant el present curs 2011/12 l'Associació COMSOC – Comunicació Social us anima a crear audiocontes arrelats als pobles de la Terra. Si les vostres històries estan entre les 24 finalistes formaran part del “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”, les emetran diverses “Ràdios amigues” i a més les explicaran per viles i ciutats animadors de l'AMAPEI i del grup Ara va de bo en el marc d'una “Diada dels Contes del Món”. Connecteu la cultura popular amb les noves tecnologies!

Dijous 1 Setembre 2011

El divendres 30 de setembre finalitza el període d'inscripció per participar en el tercer “Concurs de podcast – Contes del Mónobert als centres educatius i alumn@s de Primària i Secundària dels territoris de parla catalana: Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, Franja de Ponent, Illes Balears, i País Valencià. Durant el present curs 2011/12 l'Associació COMSOC – Comunicació Social us anima a enregistrar en mp3 contes arrelats als pobles de la Terra. Si els vostres contes estan entre els 24 finalistes formaran part del “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”, els emetran diverses “Ràdios amigues” i a més els explicaran per viles i ciutats animadors de l'AMAPEI i del grup Ara va de bo en el marc d'una “Diada dels Contes del Món”. Ompliu el formulari d'inscripció!

Dijous 16 Juny 2011

L'Associació COMSOC - Comunicació Social després de dos cursos escolars impulsant el "Concurs de podcast - Contes del Món" genera una nova iniciativa educativa. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, proposa a un màxim de 10 instituts de Secundària i Batxillerat de la província de Barcelona que els seus joves es converteixin en autèntics periodistes radiofònics que preparen i executen un programa dedicat en exclusiva al Turisme responsable de les Organitzacions No Lucratives (ONL). És a dir, que emulin el què COMSOC porta fent durant cinc anys a Ràdio L'Hospitalet: el Món Obert d'estiu. Un programa de ràdio que permet conèxer significativament entitats locals, viatgers responsables, i realitats socials dels pobles de la Terra. El Turisme responsable equival al Comerç Just, respecta els mateixos criteris de sostenibilitat, amb la diferència què qui es desplaça és el viatger i no la mercaderia.


Dijous 26 Maig 2011

El proper diumenge 29 de maig tindrà lloc la 34ena edició de la Tamborinada al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Una iniciativa liderada per la Fundació La Roda i que representa la culminació anual de la feina feta per les seves noranta entitats membres a tot un seguit de barrris i poblacions. Aquesta gran festa de l’educació en el lleure i el compromís cívic simbolitza l’immens treball que monitors, entitats i artistes fan diàriament en favor de la cultura i l’educació i és alhora una mostra global del projecte promogut i liderat per la Fundació La Roda. Trobareu la carpa del Concurs dels Contesdelmon.org a la Plaça de la Cascada!

Feed RSS de notícies