Titular notícies

Dilluns 23 Maig 2011

L'Associació COMSOC – Comunicació Social obre el tercer “Concurs de podcast – Contes del Món” amb web www.contesdelmon.org als centres educatius i alumn@s de Primària i Secundària dels territoris de parla catalana: Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, Franja de Ponent, Illes Balears, i País Valencià. Durant el curs 2011/12 animeu-vos a enregistrar en mp3 contes arrelats als pobles de la Terra. Si els vostres contes estan entre els 24 finalistes formaran part del “Llibre i disc dels Contesdelmon.org”, els emetran diverses “Ràdios amigues” i a més els explicaran per viles i ciutats animadors de l'AMAPEI i del grup Ara va de bo en el marc d'una “Diada dels Contes del Món”. Ja podeu omplir el formulari d'inscripció!

Dijous 3 Març 2011

Cada any, la Societat Cooperativa Ràdio Associació de Catalunya convoca els Premis Ràdio Associació amb la intenció de distingir i premiar els millors professionals de la ràdio i els millors programes i iniciatives del darrer any. COMSOC - Comunicació Social ha presentat el "Concurs de podcast - Contes del Món", amb web www.contesdelmon.org, en la categoría de millor programa d'innovació. Els contes de la iniciativa s'emeten en el "Món Obert" de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) i en les diverses "Ràdios amigues" del concurs.

Dissabte 26 Febrer 2011

Alternativa 3 i COMSOC - Comunicació Social van coincidir en les IV Jornades de la Xarxa d'Escoles Compromeses amb el Món i arran d'aquesta trobada han arribat a un acord de col·laboració per a confluir esforços. Per una banda Alternativa 3 difondrà el "Concurs de podcast - Contes del Món" a les comunitats educatives que formen part de la "Xarxa d'Escoles pel Comerç Just" i per l'altra, COMSOC - Comunicació Social difondrà a les escoles i instituts del país el "Concurs de relats curts sobre Comerç Just" i la "Xarxa d'Escoles pel Comerç Just".

Divendres 24 Desembre 2010


Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social volem agraïr-vos la gran acollida que heu donat a la segona edició del "Concurs de podcast - Contes del Món". D'entre els 110 centres educatius de 66 municipis inscrits, heu participat efectivament 46 escoles i instituts de 39 municipis de Catalunya amb un total de 161 contes escrits, enregistrats en mp3 i il·lustrats. Contes populars, tradicionals i fins i tot de creació pròpia que ens apropen a 41 pobles de la Terra dels cinc continents. Us agraïm el treball fet, tant a les comunitats educatives que heu participat efectivament com a aquells què no heu tingut temps d'enviar els contes. En tot cas, entre tots enriquim la cultura popular de tradició oral amb les noves tecnologies de la comunicació i la informació.


Dimarts 7 Desembre 2010

Arran l'allau de peticions que ens heu enviat, canviem la data límit de presentació dels vostres contes. Teniu temps d'enviar els vostres treballs fins al divendres 17 de desembre del 2010. Compteu amb una setmana més. D'aquesta manera, la setmana de votació online passa a ser la del 20 al 24 de desembre i abans d'acabar l'any ja tindrem la resolució definitiva del jurat. Esperem que amb aquesta mesura pugueu participar en aquesta segona edició del "Concurs de podcast - Contes del Món".

Dimecres 10 Novembre 2010

D'acord amb les bases del segon "Concurs de podcast - Contes del Món" el divendres 10 de desembre del 2010 és el darrer dia per enviar els vostres contes enregistrats en mp3 i il·lustrats. Tot just d'aquí a un mes. Així que els 110 centres educatius inscrits ja podeu participar en aquesta iniciativa que posa les noves tecnologies de la comunicació al servei de la cultura popular de tradició oral. Les vostres obres sonores s'emetran a les "Ràdios amigues" i si formeu part dels 24 contes finalistes, us podreu llegir i escoltar en el segon "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". Ja hem rebut alguns contes, però encara estem esperant el vostre!

Divendres 1 Octubre 2010

El dijous 14 d'octubre a les 19h esteu convidats a l'acte de presentació del primer llibre i disc del "Concurs de podcast - Contes del Món" que tindrà lloc a l'Abacus de L'Hospitalet de Llobregat (c/ Rambla Just Oliveras nº 5 - Metro L1 Avinguda del Carrilet). Presentarem aquesta obra col·lectiva que és fruit de l'esforç i la il·lusió de 32 centres educatius de les comarques barcelonines. Vine, i compartirem una bona estona!

Dimarts 28 Setembre 2010

Un cop ha finalitzat el període de preinscripció -amb
més de 100 centres educatius participants- publiquem les bases del segon "Concurs de podcast - Contes del món", que compta amb el patrocini del Departament de Cultura, la Secretaria de Joventut i la col·laboració del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Les bases us serviran de guia per preparar el text, enregistrar en mp3 i dibuixar contes populars, tradicionals o de creació pròpia d'arreu del món! Trobareu tots els detalls imprescindibles per posar-vos en marxa, com: qui hi pot participar, com gravar el podcast, els períodes d'entrega dels treballs i de votació popular online.

Dilluns 27 Setembre 2010

El divendres 24 de setembre del 2010 vam tancar el segon període de preinscripció de la segona edició del "Concurs de podcast - Contes del món" amb un important èxit de participació: més de 100 centres educatius de Primària i Secundària de Catalunya enriquiran la cultura popular de tradició oral enregistrant en mp3 contes arrelats als pobles de la Terra! Moltes gràcies per acollir tan càlidament aquesta iniciativa que neix de l'Associació COMSOC - Comunicació Social, una entitat sense ànim de lucre que contribueix a socialitzar la comunicació. Bona aventura!

Divendres 27 Agost 2010

Com us vam avançar fa gairebé un parell de mesos en
aquesta notícia, arran de les peticions de docents que estrenen centre educatiu al setembre, obrirem un segon període de preinscripció per a participar en la segona edició del "Concurs de podcast - Contes del Món". Serà de l'1 al 24 de setembre del 2010. Per ara han anunciat la seva participació 70 centres educatius de Primària i Secundària de Catalunya. Tu també ho pots fer! Et pots animar -com a alumne/a o docent- a enriquir la cultura popular de tradició oral enregistrant un conte del món en mp3! Omple el formulari. És molt senzill.

Feed RSS de notícies