Titular notícies

Dimecres 5 Novembre 2014
Queden 15 dies per tancar inscripcions al VIè Concurs de podcast - Contes del Món organitzat per COMSOC - Comunicació Social. Enguany et proposem que segueixis recuperant contes populars que hagis sentit o que creïs històries noves a partir de l'entorn del teu barri, del teu poble, i de les lluites que s'hi organitzen. Lluites per la dignitat, per un habitatge digne, pel dret a decidir, a votar, per una educació de qualitat i en català, per un ambient sostenible. Tu li poses el qui, el què i l'on. El com: a través d'un conte, l'ingredient bàsic per mobilitzar, conèixer o recordar les gestes passades i presents.

Dimarts 4 Novembre 2014

Jaume Sastre, mestre i activista per una educació digna en català serà membre del jurat del Concurs de podcast - Contes del Món d'enguany. 

Per sisè any consecutiu l’Associació COMSOC - Comunicació Social us convida a explicar contes. Així de simple i així de subversiu al mateix temps, perquè recuperar les històries que sobreviuen al pas del temps és també lluitar contra l’amnèsia col·lectiva, amb la paraula, i amb la llengua. Inscriu-te abans del 19 de novembre.


Dilluns 3 Novembre 2014
El divendres 10 d'octubre en Damià Caro, membre de COMSOC - Comunicació Social, va amenitzar un esmorzar cooperatiu al Grup Ecos titulat "El conte com a eina de transformació social" que ens va permetre presentar el Concurs de podcast - Contes del Món a la nova família que ens acull i amb els qui des del mes de setembre compartim espai de treball a través de LabCoop. No hi havia cafè ni pastes, però sí moltes ganes de compartir una bona estona amb el tema que teníem sobre la taula: recuperar les històries que sobreviuen al pas del temps també és una forma de lluita.

Dimecres 1 Octubre 2014
Aquest curs escolar 2014/15 petits i grans tenim moltes històries que contar dels nostres pobles, tradicions i lluites i us convidem a fer-ho participant a la sisena edició del Concurs de podcast - Contes del Món. Podeu participar-hi de forma individual o col·lectiva, ja sigui a través del centre educatiu on estudieu Primària, Secundària o Batxillerat o bé a través de la Universitat, l'Escola d'Adults, el Centre de Normalització Lingüística, o l'Escola Oficial d'Idiomes de la que en sou alumnes. Com a novetat, també us convidem a participar als que formeu part d'un moviment social, entitat, associació de veïns i veïnes o col·lectiu organitzat perquè ens expliqueu, en forma de conte, tot allò que esteu fent per canviar el món. Us animem, doncs, a recuperar contes populars arrelats als pobles de la Terra i també a crear-ne de nous que parlin dels nostres temps de lluita per la justícia, la dignitat i la pau.

Dimarts 9 Setembre 2014
Històries de resistència laboral, desnonaments i reocupacions, relats de lluita per una salut i educació digna, aventures per defensar la nostra llibertat com a persones i com a poble, i molt més, té cabuda en la sisena edició del Concurs de podcast - Contes del Món. Una innovadora iniciativa que convida a infants, joves i adults a crear audiocontes arrelats a la cultura popular de tradició oral i audiocontes de creació pròpia que ens parlin d'una realitat social d'un poble de la Terra. A partir de l'1 d'octubre i fins el 19 de novembre us podreu inscriure i participar en aquest concurs que compta amb la complicitat de diferents ràdios amigues i que té premis: formar part d'un llibre i disc i de l'espectacle d'animació que produim cada any des de l'Ass. COMSOC - Comunicació Social.

Dilluns 28 Juliol 2014
El dimecres 23 de juliol vam enregistrar les presentacions dels 24 contes finalistes que apareixeran publicats en el llibre-cd del cinquè Concurs de podcast - Contes del món. Vam comptar amb la complicitat de Sants 3 Ràdio per enregistrar-les i poder fer així el cd mare d'aquesta fantàstica obra col·lectiva de cultura popular. Tot seguit us ho mostrem en imatges i podreu escoltar els relats sonors.

Dilluns 30 Juny 2014
Els dies 19 i 20 de juny el Consorci per a la Normalització Lingüística va organitzar les III Jornades Aprendre Llengües al segle XXI, que aquest any s'han fet al Centre de Cultura Contemporània (CCCB) de Barcelona. El segon dia es va fer presentacions de bones pràctiques i Eugènia Garijo, tècnica del CNL del Vallès Oriental, va destacar la iniciativa del Concurs de podcast - Contes del Món arran de la seva primera participació. Voleu saber com va anar la l'activitat?

Dijous 19 Juny 2014
Ja hem aconseguit el 60% del repte de la campanya de cofinançament del cinquè llibre-cd dels Contes del Món però encara queda una mica per arribar a l'objectiu marcat. Per tal de facilitar la col·laboració de totes les persones que vulguin participar a la campanya, l'ampliem una setmana més fins el 27 de juny. Si voleu tenir el llibre amb totes les històries finalistes a les vostres mans, ara és el moment!! Amb l'esforç col·lectiu ho farem possible! Moltes gràcies a totes les que ja heu col·laborat. A continuació us expliquem com ho podeu fer... 

Dilluns 12 Maig 2014
Voleu tenir a les vostres mans el 5è llibre i disc dels Contes del Món? Doncs, si col·laboreu amb la campanya de cofinançament de la publicació ho podrem fer possible. La campanya comença avui dilluns 12 de maig i acabarà el divendres 20 de juny. El repte és  aconseguir, en aquest període de temps, una part imprescindible del cost total d'impressió del material: 2.400 euros. Només heu de fer una pre-compra i donar suport al projecte! Si voleu saber com ho podeu fer, seguiu llegint...

Dimecres 23 Abril 2014
Després de la votació popular a través de les xarxes socials, us presentem els 24 contes finalistes del Vè Concurs de Podcast dels Contes del Món que seran publicats al cinquè llibre i disc. Una obra col·lectiva en la què hi seran presents 23 centres educatius de parla catalana de 20 municipis. Un material pedagògic i lúdic en el què podrem escoltar, llegir i sentir històries arrelades als pobles de la Terra narrades per infants, joves i adults. Enhorabona a tots i totes per la feina feta! 

Feed RSS de notícies