Titular notícies

Dimecres 9 Abril 2014
El jurat del cinquè "Concurs de podcat - Contes del Món" ha resolt que aquests són els 50 contes semifinalistes, d'entre tots ells 24 històries formaran part del llibre-cd de la iniciativa. Del dimecres 9 al dissabte 19 d'abril està oberta la votació popular online, una votació que computarà les vegades que s'ha compartit un conte via Facebook i Twitter per determinar els finalistes. El resultat es donarà a conèixer el dimecres 23 d'abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi i el llibre.

Divendres 28 Març 2014
Ara ja sí estem a la recta final del Vè Concurs de Podcast - Contes del Món. Avui us presentem els membres del jurat que decidiran quins són els 50 contes semifinalistes. Després, hi haurà una votació popular online per escollir les 24 històries finalistes. I com sabeu, aquestes 24 obres escollides formaran part del cinquè "Llibre i disc dels Contes del Món", una obra col·lectiva on hi podreu llegir, veure i escoltar contes arrelats als pobles de la Terra. Els i les sis membres del jurat faran una tria dels 132 podcast participants.

Dimecres 26 Febrer 2014
Durant quatre sessions, el 10, 12, 17 i 19 de febrer, més de 100 infants de l'escola Can Vidalet d'Esplugues de Llobregat han gaudit dels tallers radiofònics dels Contes del Món de la mà de Sara López i Damià Caro, membres de COMSOC. Un taller ple de creativitat, valors, oralitat i treball en equip. Una activitat que combina la cultura popular de tradició oral amb les noves tecnologies de la informació. A continuació us expliquem en imatges i paraules com van anar les sessions.

Dimarts 18 Febrer 2014
Un, dos, tres... gravem! El 3 i el 5 de febrer el Centre Cívic Vilarnau de Sant Sadurní de Noia es va convertir en un estudi de ràdio, amb micròfons, cables, taules de so, molts contes i imaginació. Els joves del centre van gaudir d'un taller de Contes del Món. Durant les diferents sessions van treballar amb la paraula, la cultura popular, la creativitat i les TIC. De la mà  de Sara López i Damià Caro van conèixer la història del Zang, un jove de Camerun egoista i amb molta ambició, que va oblidar la seva família i el seu poblat, per anar-se amb els "malvats" de la guerra i la seva fortuna. Si voleu saber com va ser el taller, podeu continuar llegint...

Divendres 14 Febrer 2014
El passat 23 de gener, més d'una vintena d'infants de 4t de Primària de l'escola Lola Anglada d'Esplugues de Llobregat van gaudir d'un taller radiofònic de contes del món i van viatjar fins l'Àfrica, concretament a Camerun, a través d'una història popular sobre el Zang, la seva família i l'esperit de la consciència. Totes ens ho vam passar molt bé enregistrant contes i reflexionant sobre l'egoisme, la solidaritat i l'estima als altres. A continuació us expliquem com va anar l'activitat.

Dilluns 10 Febrer 2014
El dimecres 29 de gener l'aula d'informàtica de l'Escola La Garalda de Pallejà es va convertir en un estudi de ràdio ple de contes, nervis, emocions i imaginació. I és que els dos grups dels alumnes de 6è de Primària, uns 48 joves, van gaudir d'un Taller radiofònic dels Contes del Món on van conèixer l'història camerunesa "L'esperit de la consciència" i debatre sobre aspectes com la violència, la solidaritat, l'estima als demés, i la família. Va estar un matí molt intens i creatiu. A continuació podeu escoltar els contes creats durant el taller... 

Dijous 6 Febrer 2014
En una setmana en Damià Caro, membre de COMSOC - Comunicació Social, ha pogut visitar -amb la paraula i amb la pràctica a la butxaca- a tres Serveis Educatius. El dilluns 27 de gener al de Cerdanyola del Vallès, el dimarts 28 al de Terrassa, i el divendres 31 al de Sant Cugat del Vallès. Més de mig centener de docents d'escoles i instituts catalans han copsat de primera mà que és el Concurs de podcast - Contes del Món, una iniciativa que facilita l'educació en valors i el coneixement significatiu en moltes àrees curriculars diferents, i que sobretot estimula la motivació en l'aprenentatge de l'alumnat.

Dimarts 28 Gener 2014
El dilluns 20 de gener un taller radiofònic dels contes del món va desembarcar al Col·legi Residència Pive de Tona de la mà de Sara López i Damià Caro, membres de COMSOC - Comunicació Social. Joves de 1er d'ESO van participar activament en les dinàmiques inicials, en l'adaptació d'un conte originari del Camerun i en el seu enregistrament. Tot plegat va acabar amb l'aula d'informàtica convertint-se en un estudi de ràdio ple de nervis i emoció.

Divendres 24 Gener 2014
El divendres 17 de gener, una vintena d'infants de 6è de Primària de l'Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, van viatjar fins a l'Àfrica, concretament al Camerun, a través d'una història popular sobre el Zang, la seva família i l'esperit de la consciència. Els i les alumnes van gaudir d'un taller radiofònic dels Contes del Món de la mà de Sara López i Damià Caro, membres de COMSOC. Voleu saber com va anar? Doncs, aquí us ho expliquem.

Divendres 10 Gener 2014
Els audiocontes creats per infants i joves que han participat al Concurs de podcast - Contes del Món ara estan més a prop amb el teu mòbil o tablet. Només t'has de baixar l'aplicació gratuïta dels Contes del Món i ja podràs gaudir de contes i llegendes de tot arreu. Així de fàcil! 

Feed RSS de notícies