Titular notícies
Dilluns 18 Maig 2015
Obrim una campanya de finançament col·lectiu per a fer possible l'edició del sisè llibre i disc del Concurs de podcast - Contes del Món. Escoles, instituts, universitats, centres de normalització lingüística, ampa's, moviments socials i persones a títol individual han dit la seva a través d'uns relats fantàstics. Ara és l'hora de dir la nostra, o millor, ara és l'hora de recolzar una iniciativa de cultura popular de tradició oral que vol plasmar en un llibre i disc el patrimoni immaterial que tenim com a humans i que ara podem tenir a les mans.

Dimarts 5 Maig 2015
A les 15'30h del divendres 24 d'abril tots els infants i joves de l'Escola La Serreta d'Alella es situaven al gimnàs del centre per escoltar contes i cançons en el marc de les celebracions de Sant Jordi. En Carles Cuberes ja ho tenia tot a punt i va agraïr la benvinguda als 180 alumnes, aleshores començava la Diada dels Contes del Món, un espectacle que es nodreix cada any de les històries participants al Concurs de podcast - Contes del Món.

Dijous 30 Abril 2015
Aquest 25 d'abril va esdevenir a Palma de Mallorca una jornada reivindicativa en defensa de la terra, dels drets socials, de la llengua i de la cultura pròpia. Un dia en que Glòria Franquet, periodista d'Ona Mediterrània i veu del grup Al-Mayurca, va dedicar el programa setmanal L'Ou Blau a escoltar cinc relats finalistes del 6è Concurs de podcast – Contes del Món. La Glòria també va parlar amb en Damià Caro, membre de COMSOC – Comunicació Social, qui va destacar l'experiència.

Dimecres 29 Abril 2015
El 14 d'abril el programa Connexió Barcelona de Barcelona Televisió (BTV) va destacar la participació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona a la sisena edició del Concurs de podcast – Contes del Món. Per a fer-ho va parlar amb tres dones, de tres generacions diferents, i autores cadascuna d'elles d'una història de lluita i resistència diferent, però totes elles vinculades en la defensa del dret a l'habitatge digne. A continuació podreu conèixer els relats escrits en femení per Lúa Todó, Marta Salgot, i Victoria Orós, sobre l'acció del moviment social amb més arrelament popular d'arreu de l'Estat espanyol.

Dijous 23 Abril 2015
Moltes històries, esforços i il·lusions ens han arribat al 6è Concurs de podcast - Contes del Món, procedents d'escoles, instituts, universitats, centres de normalització lingüística, ampa's, moviments socials i persones que han participat a títol individual. Els darrers dies han estat dies intensos d'escoltar i valorar, primer per part d'un jurat format per sis persones del món de l'educació, la cultura i la comunicació, i posteriorment per part dels internautes, que han tingut deu dies de votació popular online. Relats interculturals, originaris dels pobles indígenes, lluites per un habitatge digne, aventures i desventures del fet migratori, el reconeixement dels drets dels infants i de les dones, tot això i més, hem pogut escoltar i en un breu ho podrem fer en forma de llibre i disc. Voleu saber quins són els contes finalistes?

Dijous 9 Abril 2015
A inicis d’aquesta setmana, la periodista Abigail Armengol del programa Connexió Barcelona de BTV (Barcelona Televisió) va  entrevistar-nos en motiu del VI Concurs de podcast - Contes del Món i ho va fer a la seu de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca) de Barcelona. Com sabeu, aquest any, per primera vegada, hem animat els moviments socials d'arreu a participar-hi i la PAH ha respòs amb tres contes d’històries de lluita. La Lúa, la Marta i la Victòria, tres dones, de tres generacions diferents, han explicat a BTV per què han fet el conte.

No us perdeu el reportatge de l’Abigail al Connexió Barcelona a finals d’aquesta setmana. Estigueu atents a @Comsoc_cat i al hashtag #contesdelmon.

Dimarts 7 Abril 2015
Centres educatius, moviments socials, ampa's, universitats catalanes i de l'estranger, famílies, centres de normalització lingüística, i persones a títol individual han presentat les seves històries al 6è Concurs de podcast - Contes del Món. N'hem rebut un centenar i totes elles han estat ben valorades per les sis persones que han format el jurat del certamen d'enguany. D'entre totes elles n'han triat cinquanta, que ara passen a la següent fase i poden ser votades pels internautes amb perfils al Facebook i Twitter fins el 17 d'abril. Ara és l'hora, vota les teves històries preferides!

Dimarts 24 Març 2015
Us imagineu juntes persones vinculades a la lluita per una educació digna i en català, del món del circ, de l'economia solidària, dels mitjans de comunicació alternatius del País Valencià i de les Illes Balears, així com una persona responsable de la llengua del pais? Doncs és possible, gràcies a que totes aquestes persones -que encara no coneixeu- formen part del jurat del 6è Concurs de podcast - Contes del Món. Ells són en Jaume Sastre, membre de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears; en Tortell Poltrona del Circ Cric i de Pallassos Sense Fronteres; en Jordi García, de la Xarxa d'Economia Solidària (XES); l'Eduard Ferrando, periodista de La veu del País Valencià; na Glòria Franquet, conductora del programa infantil "L'Ou Blau" d'Ona Mediterrània; i l'Àngels Guerrero, Cap del Servei de Recursos Lingüístics de la Direcció General de Política Lingüística.

Dijous 5 Febrer 2015
Gairebé 100 joves de 1er d'ESO de la Secció d’Institut Santa Coloma de Cervelló van gaudir de la Diada dels Contes del Món animada per en Jordi Tonietti. Aquest espectacle es va celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). En Jordi va recordar la seva col·laboració amb Rigoberta Menchú Tum (Premi Nobel de la Pau) a Guatemala i va contar contes i cançons que van agradar de valent al jovent.

Dimecres 28 Gener 2015
El diumenge 24 de gener en Jordi Tonietti es va estrenar amb l'espectacle Cooperem o competim? a l'avinguda Sant Llorenç de Sant Sadurní d'Anoia, precisament en un barri on es presentava un pla comunitari. En Jordi i totes les participants van lograr l'objectiu del relat, trobar l'ocell de la felicitat. Un objectiu aconseguit gràcies al suport mutu i a la solidaritat viscuda durant la jornada. Va ser una primera vegada molt maca!

Feed RSS de notícies