Titular notícies

Dilluns 14 Setembre 2009

En Jaume Barri comparteix "L'home del sac", un conte que va escriure ara fa 12 o 13 anys quan buscant, buscant, no va trobar cap història que parlés d'aquesta figura. En Jaume ens explica que aquesta és d’aquelles llegendes que tothom en parla i ningú no les sap. L’home del sac és un adult portat per la cobdícia que, com els nens, no acaba de ser conscient de les males conseqüències que poden tenir els seus actes. Lluny de ser cruel, l’home del sac actua sense pensar massa, però en adonar-se del mal que causa als nens combina el penediment i la màgia com a fórmula per arranjar la desfeta.

Dilluns 14 Setembre 2009

"Abiyoyo" és un conte de Charles i Peter Seeger. La música és una melodia popular de Sud Àfrica. A Catalunya el va popularitzar Xesco Boix. Es pot trobar en la seva versió original al disc d'en Xesco "La Granota tocada del bolet" i a "Cavallet de Cartró" del grup Ara va de bo. El Manel Hernández del grup Articulat comparteix la seva interpretació.

Dilluns 14 Setembre 2009

La "Cuca de llum" de l'Oriol Canals és un conte que es fa cançó per ser escoltat i per ser cantat. Aquesta història es fruit d'un treball col·lectiu en una trobada d'educadors.

Dilluns 14 Setembre 2009

Aquest conte popular xinès és una faula que consta de l'any 250 a.C ara recuperada pel grup Ara va de bo, amb la veu de Laura Pérez i la música interpretada pel mateix grup titulada "Cançó de les rates".

Dilluns 14 Setembre 2009

"Els tres pretendents" és una adaptació d'un conte oriental dels territoris de l'antic imperi otomà. Escoltem la veu de Jordi Roura, del grup Ara va de bo, i la melodia titulada "Quan anava cap a Üsküdara" que es canta a Turquia, Grècia, Bulgaria i més països dels Balcans.

Dilluns 14 Setembre 2009

Aquest conte és l'adaptació d'una història del Marroc. Intenta narrar i aclarir fets més aviats cosmogònics de la vida, segons la tradició mítica del país.

Dilluns 14 Setembre 2009

El relat que aquí podeu escoltar, titulat "La creació", és l'adaptació d'un conte Nubi que en Rah-mon inclou en un dels seus espectacles, els "Contes d'instruments del món". Creu que és força conegut, tot i que es desconeix el seu origen popular i tradicional.

Dilluns 14 Setembre 2009

"Els dos atuells" és un conte anònim de la cultura popular hindú. Diu aquesta història que una vegada va viure en un poble de la Índia una aiguader. El seu ofici, tal com deveu saber, suposar o imaginar, era anar cada dia a la font a cercar aigua amb els seus dos atuells (dos recipients fets de fang) penjats a les puntes d’un pal que duia sobre les seves espatlles.

Dilluns 14 Setembre 2009

El conte "El lleó i el ratolí" pertany a una sèrie de contes de lectures per a infants que en Jordi Tonietti va enregistrar per al Grup Promotor.

Feed RSS de notícies