Des de l’any 2004, la Xarxa d’Escoles Compromeses amb el Món (XECMón) s’ha anat consolidant com un espai de trobada i referència per als diferents agents socials implicats en l’Educació per al desenvolupament, Pau, Drets Humans, Solidaritat i Cooperació Internacional.
Els dies 21 i 22 de gener van tenir lloc, a l’espai Associació de Mestres Rosa Sensat, les seves "IV Jornades: Compartim eines en una societat canviant" i van convidar als membres de COMSOC – Comunicació Social a explicar la proposta “Concurs de podcast – Contes del Món”.
Així en Damià Caro, en nom de COMSOC, va ser ponent, divendres 21, dins la presentació d'experiències de l'Espai 5 “Les arts i les TIC com a eina transformadora” i va comptar amb la complicitat d’Anna Pérez i Núria Cervera, mestres de l’Escola Collaso i Gil del barri del Raval de Barcelona i participants en les dues edicions del Concurs de podcast. Volem agrair especialment la participació de les docents que ens van explicar de primera mà el treball que fan a l’aula, amb un pdf i un vídeo. També estem molt satisfets de la rebuda que va tenir el concurs i de totes les altres propostes que es couen en centres educatius, experiències com les què van compartir els companys de la Fundació Contes pel Món, l’Escola Rural Sant Serni de Prats i Sansor, i l’Associació Turó-Solidari de Cerdanyola. |
El dissabte 22 vam explicar la proposta en el marc del Taller 3 “La recerca en Pau, Drets Humans i Desenvolupament com a estratègia didàctica: un punt de trobada escoles-onegés” i vam reflexionar sobre el paper que desenvolupem les onegés a l’escola i de quina manera el podem millorar.
En la ponència vam compartir espai amb Núria González, de “Paula: Educació per la Pau a l’Aula”, una proposta per als estudiants de Batxillerat molt interessant que vincula el Treball de recerca amb l’Educació per la Pau. I va moderar el taller Ana Novella, professora de la Universitat de Barcelona (UB) i membre del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) Unes jornades, doncs, molt satisfactòries que confirmen que podem treballar per una escola millor i per un món millor, sense utopies i amb feines reals. I que onegés i escoles es dónen la mà per a un treball conjunt i amb conseqüències positives en l’educació en valors. Així doncs, les jornades han estat un espai de trobada i reflexió que ha servit per anar teixint aquesta xarxa entre agents implicats i per aprendre i agafar forces per mantenir l’esperit constructiu. |
Aquí teniu notícies relacionades i un vídeo:
Notícia "Education for development and peace" Barcelona Solidària TV |