Titular notícies

El 18M FINALITZA EL PERÍODE DE PARTICIPACIÓ AL 7È CONCURS DE PODCAST

Divendres 4 Març 2016

Estem a la recta final del període de participació del 7è Concurs de podcast - Contes del Món i les comunitats educatives, els col·lectius socials i les persones inscrites en parella o a títol individual, tenen fins el divendres 18 de març a mitja nit per fer-nos arribar a través del formulari de tramesa els contes que hagin creat en àudio, text i dibuix. Des de Comsoc - Comunicació Social vivim amb expectació la recepció dels materials i tenim moltes ganes d'escoltar uns relats sonors que -de ben segur- estan fets amb altes dosis de dedicació i il·lusió.

Abans de realitzar la tramesa dels contes seria bo revisar les bases del certamen. La durada del relat, el dibuix, la foto a adjuntar, i els diferents formats del material que us demanem per completar la participació, són algunes de les qüestions principals que cal tenir en compte.

Una vegada rebem els treballs el 18 de març les sis persones que formaran part del jurat del 7è Concurs de podcast - Contes del Món valoraran totes les històries participants i resoldran el dilluns 11 d'abril els contes semifinalistes que optaran a ser publicats en el setè llibre i disc del certamen. A partir d'aleshores i fins el 19 d'abril obrirem una votació popular online per determinar els 24 relats finalistes. El 23 d'abril anunciarem el resultat.

Ens fa il·lusió compartir l'experiència de dues comunitats educatives participants al Concurs de podcast que ens han fet arribar aquests missatges:
 
centre obert vidreres escola matagalls
Centre Obert de Vidreres Escola Matagalls de Santa Maria de Palautordera

a) Escola Matagalls de Santa Maria de Palautordera
"Amb el nostre conte Del planeta Xop a Catalunya, hem pretès conèixer la cultura catalana (costums, tradicions, balls,etc) a través d’un personatge, l’Arissana que fa de fil conductor i ens relata la seva experiència i impressions que obté del seu peculiar viatge. Amb aquest conte i seguint la nostra manera d’actuar, hem decidit plegats participar en el 7è Concurs de podcast - Contes del món, per mostrar el treball que hem fet de manera cooperativa tots els alumnes i mestres de l’Escola Matagalls." 

b) Centre Obert de Vidreres
"Hem partit dels contes que les educadores del Centre teníem escrits. Els contes parlen d’històries senzilles, properes a la vida dels infants, bé sigui perquè han viscut coses semblants o bé sigui perquè la fantasia que presenten els personatges de ficció els faciliten la comparació amb la seva quotidianitat. Hem hagut de modificar força els originals per adaptar-los al nombre de nens que teníem i al llenguatge que ells podien usar, que fos més entenedor encara que no fos tan literari. 

En el procés de treball ha estat difícil convèncer-los que tenen possibilitats de guanyar; fer-los entendre la necessitat de practicar i ha estat molt i molt positiu veure que calia repetir i repetir fins que tots quedàvem prou satisfets dels resultats; entendre que no tothom podia tenir un paper llarg i que cada personatge era important per una cosa diferent. Hem treballat “la gràcia” de cada personatge: explicar-se lentament, tenir picardia, ser el que descobreix la part important de la història, etc.
 
Els primers resultats de treballar amb aquest projecte ja els comencem a veure: esperen amb il·lusió el dia que toca fer contes; les famílies ens diuen que llegeixen i practiquen el seu paper a casa, alguns fins i tot l’han après de memòria; rondinen perquè no entenen que calgui practicar tantes vegades, però s’enfaden si algun dels companys s’equivoca o no ho fa prou bé; comencen a compartir amb nosaltres (les educadores) que tenen possibilitats d’estar entre els finalistes."

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies