Titular notícies

BUSQUEM CONTISTES RADIOFÒNICS DE 6 A 99 ANYS AMB GANES DE PARTICIPAR AL 7È CONCURS DE PODCAST

Dimecres 9 Setembre 2015

Després de sis edicions del Concurs de podcast - Contes del Món i d'haver recollit més de 700 contes radiofònics creats per comunitats educatives principalment de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears -però també de Suïssa, França i els Estats Units- no en tenim prou. En volem més, volem escoltar les històries que ens mostren altres mons possibles, volem recordar les històries d'exili i de lluita dels nostres avis i àvies, volem conèixer les històries d'avui que vivim als diferents espais educatius, familiars, laborals, afectius i socials. Volem aprendre amb el conte tal i com ho fan els més petits, però també els més grans, perquè com deia l'enyorat Oriol Canals, els contes no tenen edat. Estimula la creativitat, cuida't la veu i participa al certamen amb el teu centre educatiu, ampa, col·lectiu o individualment. La teva història pot estar en el proper llibre i disc publicat per COMSOC - Comunicació Social.

El concurs de contes radiofònics és una iniciativa oberta a escoles, instituts, ampa's, centres d'adults, universitats, col·lectius socials i persones que vulguin participar a títol individual. Gràcies a aquesta participació rica i plural de contistes de 6 a 99 anys hem après molt dels relats sonors presentats a les diferents edicions del Concurs de podcast – Contes del Món. Hem comprovat com el conte radiofònic és una excel·lent eina per treballar l'expressió escrita, oral i plàstica, fomentar la lectura, facilitar relacions interculturals i promoure l'aprenentatge significatiu i el desenvolupament de les competències bàsiques en els més petits i en els més grans, així com per compartir històries tradicionals, populars o de creació pròpia que ens apropen a diferents realitats socials.

Gairebé dos centenars de comunitats educatives han copsat el concurs com una eina pedagògica que els permet potenciar els seus objectius pedagògics i socials. És per això que des de COMSOC - Comunicació Social, que portem des de l'any 2008 en el món de l'educomunicació, us animem que a partir del dilluns 28 de setembre i fins el divendres 20 de novembre, formalitzeu la vostra inscripció a la setena edició del Concurs de podcast - Contes del Món. 

Una vegada inscrits tindreu temps fins el divendres 18 de març per enviar la vostra obra sonora i il·lustrada. Posteriorment un jurat format per sis persones del món de la cultura, de l'educació i la comunicació triaran els 50 contes semifinalistes que optaran a formar part dels 24 contes que integraran el setè llibre i disc de la iniciativa. Una tria que la farem entre totes, a partir del 11 i fins el 19 d'abril, a través d'una votació popular online. I finalment, el 23 d'abril publicarem el resultat.

A continuació compartim comentaris representatius de les diferents persones i col·lectius implicats en aquesta aventura:
 
dana tudor Dana Tudor, alumna de l'Escola Sant Esteve de Guialbes

“No els hi havia explicat res, m'han fet preguntes que no m'havien fet mai, em preguntaven paraules, res més. Hem parlat de coses diverses: tradicions, història,... Jo m'he sentit molt bé i m'ha agradat que ells hagin tingut curiositat per coses que no sabien. En algun moment em posava en el seu lloc i em donava compte que ara ells estaven en el meu lloc, ells no sabien les coses. Que siguis d'un altre país no vol dir que siguis diferent, tots som iguals d'alguna manera.”
mariona bassagaña Mariona Bassagaña, mestra de l'Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora

“Vam decidir a la comissió de Biblioteca que faríem un projecte de lectura que es diria Contes del Món. Quan vam presentar la proposta a tot el claustre ens semblava interesantíssim la manera que tenen de plantejar el concurs. En primer terme perquè és totalment participatiu, perquè tenen un aspecte col·laboratiu que a l'escola li interessa moltíssim treballar i perquè ens permet entrar de ple en el treball competencial.”
alex castillo fapac Àlex Castillo, president de la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FAPAC)

"Al darrere de cada conte hi ha el treball col·lectiu d’un grup d’alumnes, dels seus mestres i el resultat deixa ben palès que malgrat tot a les escoles d’aquest país hi ha molts nens i nenes amb inquietuds, ganes d’aprendre, ganes de treballar."
tomas llopis acpv Tomàs Llopis, membre d'Acció Cultural del País Valencià

“M’agrada la paraula alè, que és una i té tantes formes com els cabells arrissats del món. L’he escoltada una i diversa des de totes les veus que l’han dita en cada conte, en cada mot i en cada història; però també en tots els dubtes, en tots els esforços, en totes les petites indecisions, en tots els esbufecs de després de la feina ben feta i en totes les hores de treball al voltant del català, la llengua que ací agermana pobles, ètnies, llengües i territoris.”
gloria franquet Glòria Franquet, presentadora del programa de ràdio L'Ou blau d'Ona Mediterrània de Palma (Mallorca).

“D’històries per contar, n’hi ha moltes. Aquelles en què tot funciona i tot s’arregla, les que tenen un rerefons moral, etc. Però també, als més petits de casa, els pot interessar poder explicar les seves visions sobre allò que els preocupa. Temes com les diferències socials, injustícies provocades per estructures sòlides i incomprensibles de la nostra societat.”
angels guerrero Àngels Guerrero, Cap del Servei de Recursos Lingüístics de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya

"De vegades, quan menys t’ho esperes, algú et fa un regal. I així és com he viscut la meva participació en el jurat del concurs Contes del Món. En realitat no ha estat només un regal, n’han estat molts: un cada vegada que s’encetava una nova història. Potser perquè feia temps que ningú no m’explicava contes només a mi, he sentit com cada veu es projectava directament als sentits i provocava un extraordinari garbuix d’emocions."

Després del 27S anota't realitzar la inscripció a la setena edició del concurs de contes radiofònics d'arreu del món i gaudiràs de l'aventura!
 

Comentaris
 1. Monika Klose ( 16/09/2015 01:01:07 )
  Hola gent,

  m'interessa el projecte, però no sé, si el meu perfil és el que vosaltres busqueu. Sóc aleman i porto30 anys vivint a Barcelona treballo de professora d'alamny i sóc narradora oral, explico a escoles, biblioteques i altres espais, tinc un repertori per infants , públic familiar i adults. A les meves classes de llengua faig servir les contes per animar els alumnes a explicar ells també vivències o contes que els agradin. Doncs ja em direu.
  1. Damià Caro ( 16/09/2015 02:02:58 )
   Hola Monika,

   Ens farà molta il·lusió que tu i el teu alumnat participeu a la setena edició del Concurs de podcast - Contes del Món. El 28 de setembre obrirem la inscripció. Estigueu atentes i per qualsevol dubte o comentari em pots trobar a damia@comsoc.cat i al telèfon 717 70 58 67.

   Totes i tots som contacontes, i tant! Una abraçada i gràcies!
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies