COMSOC fa sis anys que anima infants, joves i adults a explicar les gestes dels seus pobles i a crear-ne de noves en format text, acompanyats d’una il·lustració i una gravació d’àudio en forma de podcast. Fins avui, més de 5.000 infants, joves i adults i més de 150 escoles dels Països Catalans ja han participat en el concurs que, enguany tindrà com a membre del jurat a Jaume Sastre, mestre mallorquí que va estar 40 dies en vaga e fam per la defensa d'una educació digna en català. Són persones com en Jaume i el seu grup de suport que fan que el món es bellugui i per això ens fa especial il·lusió que ell sigui un dels padrins del concurs de podcast d’enguany.
I es que COMSOC veu el conte com una eina de transformació social i de lluita perquè en els temps que corren, explicar-los, escriure’n de nous i fer memòria de les gestes dels nostres pobles s’ha convertit en un acte polític, bell i summament subversiu.
Coneixes la història d’en Jaume? Saps com i per què va començar una vaga de fam? Coneixes la història dels veïns que han estat a punt de ser desallotjats de casa seva? Què demanen els que marxen amb consignes i pancartes prop de la teva escola? Quantes vegades has pensat en plantar el que menges a l’hort urbà del teu barri?. Observar l’entorn on vius i convertir en protagonistes del teu conte els qui fan possible un altra món és una de les novetats del Concurs de podcast - Contes del Món d’enguany. Perquè les petites lluites donen grans històries i les grans històries, canvien el món.
Com el conte "Aidni, el camí cap a la Pau" creat per alumnes de 3er de Primària de l'Escola Daniel Mangrané del municipi de Jesús, al Baix Ebre, on hi apareix una història de lluita per la pau a través de la no violència gandhiana. O "La història d'en Pau", el relat d'un home que viu al carrer per culpa d'una hipoteca, fins que decideix ocupar una casa abandonada.
Encara queden 15 dies perquè puguis formalitzar la teva inscripció. Anima’t abans del 19 de novembre, i contribueix a fer un altra món possible posant rostre, històries, vida i sons a les lluites. També pots contribuir amb el concurs becant un centre educatiu, amb només un euro, a través del grup de suport de la iniciativa o bé comprant una col·lecció de llibres.