El taller es va dividir en tres parts: una primera part, en què es va treballar un conte i un país, en aquest cas Camerun i el conte "L'esperit de la consciència", on el Zang, un jove egoista i amb molta ambició, va oblidar a la seva família i al seu poblat, per anar-se amb els "malvats" de la guerra i la seva fortuna. Però a l'Àfrica, hi ha un esperit que s'apareix a les persones que han fet alguna cosa malament i necessiten reflexionar per canviar la seva actitud. Això mateix li va passar al Zang. Una nit, l'esperit va aparèixer i va fer-li veure que no podia deixar als seus i que havia de tornar amb ells. Que la seva família i amics el perdonarien si ell demanava perdó. Aquí podeu escoltar aquest conte narrat pels alumnes de 3er de Primària de l'Escola Gavà Mar de Gavà, que el van presentar a la primera edició del Concurs de podcast - Contes del Món i van estar finalistes. |
Així, a partir de dinàmiques reflexives, debats i a través del relat, els alumnes van treballar diferents valors i conceptes com són la solidaritat, l'ajuda, la violència, la pau, la convivència, el perdó, l'egoisme, la família, l'estima, l'altre, etc. i es van aproximar a la cultura africana. Els alumnes van participar molt activament a les diferents propostes dels educadors, amb les seves opinions i la seva creativitat. A la segona part, es van fer vuit grups de sis persones perquè adaptessin el text i treballessin la creativitat, competències lingüístiques i el treball en equip.
Al final, a la tercer part, l'aula d'informàtica es va convertir en un estudi de ràdio i els diferents grups van enregistrar els contes. A continuació podeu veure una galeria amb imatges de la sessió i escoltar el resultat del taller amb els diferents finals del conte "L'esperit de la consciència": conte 1, conte 2, conte 3, conte 4, conte 5, conte 6, conte 7 i conte 8.
El Taller radiofònic dels Contes del món vol donar a conèixer, a través de la tradició oral i les noves tecnologies, la varietat cultural i les diferents realitats del món, en especial les diferents realitats socials dels països en vies de desenvolupament humà. L'activitat la dinamitzen dues talleristes especialistes en educació i comunicació social. Si voleu convertir la vostra aula en un estudi de ràdio, amb aquesta activitat teniu una gran oportunitat!