Titular notícies

TALLERS RADIOFÒNICS dels CONTES DEL MÓN COFINANÇATS per la DIPUTACIÓ de BARCELONA

Divendres 5 Octubre 2012

Voleu convertir l'aula en un estudi de ràdio i conèixer món a través dels contes? Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social us proposem fer el "Taller radiofònic dels Contes del Món". Una activitat innovadora en la què els participants, a través de dinàmiques grupals, investigaran i s'endinsaran en diferents cultures, faran un guió d'un conte radiofònic i el gravaran amb un kit de ràdio. És un taller que estimula l'educació intercultural i està parcialment subvencionat per la Diputació de Barcelona. No us adormiu i feu la vostra petició, els tallers cofinançats estan compats!


Des de l'Associació COMSOC - Comunicació Social us oferim un taller de ràdio que comparteix la mateixa ànima i objectius del "Concurs de podcast - Contes del Món", i que de ben segur serà útil per preparar els vostres contes en mp3 i participar -si així ho voleu- al certamen.

El taller radiofònic s'adreça als infants i joves de Primària i Secundària de les comarques barcelonines, i es pot desenvolupar en un centre educatiu, centre cívic, biblioteca, etc. 

Pretén afavorir el coneixement significatiu de les realitats socioculturals dels pobles de la Terra, en especial dels països en vies de desenvolupament segons l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH),  i millorar la competència comunicativa lingüística i audiovisual a través de la creació d'audiocontes.
 
margarida xirgu badalona

Imatge de l'Escola Margarida Xirgu de Badalona

La innovadora activitat, de quatre hores de durada, combina la cultura popular de tradició oral amb les noves tecnologies de la comunicació, i la llengua catalana amb les cultures nouvingudes. Els participants, a través de dinàmiques grupals, investigaran i s'endinsaran en diferents cultures, faran un guió d'un conte radiofònic i el gravaran amb un kit de ràdio. És un taller que estimula l'educació intercultural amb una metodologia participativa, activa, socio-crítica, i inclusiva.

L'acció educativa, que requereix de treball prèvi per part dels participants, té dues modalitats: una adequada als infants de 1er a 4rt de Primària, i una altra dirigida als joves de 5è de Primària a 3er d'ESO. 


Fitxa tècnica..

El taller radiofònic dels contes del món vol donar a conèixer, a través de la tradició oral i les noves tecnologies, la varietat cultural i les diferents realitats del món, en especial les diferents realitats socials dels països en vies de desenvolupament humà. L'activitat la dinamitzen dues talleristes especialistes en educació i comunicació social.

Durada: 4 hores

Espai: aula d'informàtica o pc's a l'aula pels alumnes, accés a internet, projector i pantalla.

Públic: infants i joves de les comarques barcelonines.

Preus...

L’activitat forma part del Catàleg d’accions de sensibilització de la Diputació de Barcelona 2012 i està parcialment subvencionada. La DIBA assumeix el 70, 80, o 90% del cost total depenent de les dimensions del municipi. Així en el cas d'un municipi gran (més de 20.000 habitants) l'acció costa 231 euros, en el supòsit d'un municipi mitjà (fins a 20.000 habitants) 154 euros, i per a un municipi petit (fins a 5.000 habitants) el preu és de 77 euros.


Fotografies...

taller sant gervasi taller berga taller tordera
Sant Gervasi
 
Berga
 
Tordera
 
taller ciutat vella taller vic taller esparraguera
Ciutat Vella Vic Esparraguera


Contacte...

As. COMSOC - Comunicació Social (Laia Hernández i Meritxell Freixas)
Tel. 656184240 i 659037793
Mail: laia.hernandez@contesdelmon.org i meritxell.freixas@contesdelmon.org

Per fer la petició del taller ompliu el formulari i us confirmarem disponibilitat.

Més informació...

Sobre el taller de ràdio al "Dossier de premsa" en pdf.

Comentaris
  1. damia.caro ( 10/10/2012 07:07:00 )
    Hola Carme,

    Mataró està considerat per la DIBA com a municipi gran. El cost que us correspondria assumir és de 231 euros. El taller està pensat per a un grup classe. Per qualsevol altra qüestió et pots posar en contacte amb la Laia i la Meritxell (tens l'email i telèfons a dalt).

    Gràcies pel vostre interès,

    --
    Damià Caro
    COMSOC - Comunicació Social
  2. Carme Aymerich Padilla ( 09/10/2012 08:08:13 )
    Hola, som una escola de Mataró, Maria-Mercè Marçal.
    Estem mirant diferents opcions per treballar mitjans audiovisuals. Ens sembla ineressant la vostra oferta però donades les actuals circumstàncies económiques el primer és saber quin és el cost del taller. 
    Tenim 24 alumnes de 5è i 50 alumnes de 4t
    Ens podeu concretar quin és l'import de l 'activitat? 
    A partir d'aquest aspecte ja en seguiríem parlant. 
    Salutacions
    Carme 
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies