Titular notícies

CELEBREM una DIADA dels CONTES DEL MÓN a la FESTA de la SOLIDARITAT d'ESPLUGUES de LLOBREGAT

Dimecres 1 Juny 2011


El dissabte 14 de maig a la Rambla del Carme d'Esplugues de Llobregat l'animador Jordi Tonietti va amenitzar la "Diada dels Contes del Món" en el marc de la Festa de la Solidaritat i del Comerç Just. Un dia radiant ple d'històries humanes musicades. Contes del Pakistan, Mali, i el Sàhara, i cançons populars d'aquests països i d'altres van acompanyar als petits i grans assistents. Un públic, que al acabar l'espectacle, es va interessar pel llibres i discs resultants del "Concurs de podcast - Contes del Món". Gràcies al fotògraf Daniel Bartolomé d'Imagen en Acción us ho podem explicar amb fotografies!


Una quinzena d'entitats distribuïdes en diferents estands mostraven el gran esforç volcat en construir un món més just. El dissabte 14 de maig Esplugues de Llobregat es va convertir en seu de la solidaritat. Tots els ciutadants que es van apropar fins a la Festa de la Solidaritat i la Cooperació van adonar-se que un altre món és possible i que, davant d'unes dinàmiques de mercat tan severes com les que patim, es pot treballar per assolir realitats més equitatives. Entitats i assistents van expressar el seu desig de defensar la cooperació i la pau i d'utilitzar-les com a eines de millora pel nostre món.

jordi tonietti contes mon jordi tonietti contes esplugues


En aquest context, l'equip de l'Associació COMSOC es va sumar a aquests valors tot celebrant una "Diada dels Contes del Món". Així, petits i grans van poder escoltar contes i cançons arrelats als pobles de la Terra, històries ancestrals i de seny de la cultura popular de tradició oral. Al llarg de més d'una hora, Jordi Tonietti, membre de l'AMAPEI - Associació de Músics i Animadors Professionals d'espectacles Infantils, va contar les narracions participants al "Concurs de podcast - Contes del Món" i a través de la curiositat i l'atenció va fer viatjar als assistents per països llunyans, com el Sàhara amb del conte "La Berta i l'aigua", el Pakistan amb "La petita oreneta" o Mali amb "Mumali i el xiulet màgic".


jordi tonietti diada contes jordi tonietti llibre concurs podcast

Un cop finalitzada la diada molts dels assistents es van acostar interessats per la tasca dels infants i joves participants al concurs adquirint exemplars del 1er i 2on llibre i disc dels Contesdelmon.org.

Volem agraïr especialment la col·laboració de Imagen en Acción, en aquest cas, del fotògraf Daniel Bartolomé que, desinteressadament, ens va capturar diverses instantànies del que va ser una esplèndida Festa per a la Solidaritat. Amb aquesta, ja són quatre les "Diades dels Contes del Món" celebrades i que ens engresquen a portar els contes del Concurs i els seus valors arreu del territori català.

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies