Titular notícies

Dimecres 15 Febrer 2012

El programa Nines russes de Ràdio Ciutat de Badalona ha volgut celebrar el dia mundial de la ràdio parlant de la contribució del mitjà a la societat per garantir i fomentar la lliure circulació d'idees i la llibertat d'expressió. Valors que apuntalen les societats obertes i democràtiques. I ho ha fet entrevistant el dilluns 13 de febrer a mestres i alumnes de l'Escola Margarida Xirgu de Badalona

Divendres 3 Febrer 2012

“L’art d’explicar contes pot servir per transmetre valors com la interculturalitat i el respecte, construint un espai de creativitat i de cultura de pau”, ha explicat Damià Caro, representant de COMSOC - Comunicació Social, sobre el "Concurs de podcast - Contes del Món" al programa Nines russes de Ràdio Ciutat de Badalona. “El conte ens permet educar la intel•ligència emocional dels nens, per canviar dinàmiques relacionals mitjançant històries”.

Diumenge 18 Desembre 2011

El dijous 1 de desembre Sants 3 Ràdio, una de les  "Ràdios amigues" dels Contesdelmon.org, es va desplaçar amb una unitat mòbil fins a l'Abacus de Sants - Hostafrancs de Barcelona per tal cobrir informativament  la presentació del 2on "Llibre i disc dels Contsedelmon.org". Van enregistrar en àudio tot l'acte sencer i el divendres 2 de desembre van fer una crónica a l'informatiu. Compartim els dos àudios i la notícia publicada per El 3, el primer portal de notícies de Sants Montjuïc.

Dimecres 14 Desembre 2011

Explicar contes és un art molt antic que és viu encara a totes les cultures del nostre planeta. El "Concurs de podcast - Contes del Món" vol contribuir al coneixement de les realitats socials d’aquestes cultures, en especial dels països en vies de desenvolupament, a la potenciació de la tolerància entre qui llegeixin o escoltin els relats i, alhora, ajudar-nos a fer descobrir les semblances i diferències entre totes les persones que compartim la Terra. Aquests són els objectius en els quals treballen els nois i noies de l'activitat de periodisme de l'Escola Joan Maragall d'Arenys de Mar i sobre els quals estan treballant la seva proposta de conte. Després l'hauran de gravar i publicar-lo al web del projecte.

Dimecres 26 Octubre 2011

El passat 23 de setembre a les 9'05h, Damià Caro, membre de l'Associació COMSOC - Comunicació Social, va ser entrevistat per Emma Balea, del magazín matinal Posa't les piles, de Ràdio Mollet (96.3 FM i online), una de les "Ràdios amigues", que ja la temporada passada i ara aquest passat mes d'agost, ha emès els contes participants del Concurs de podcast - Contes del Món convertint-se així en una ràdio de conte.

Dissabte 8 Octubre 2011

El passat dilluns 19 de setembre va començar la 8a temporada del programa infantil BON DIA MENUTS! de Ràdio Tordera (107. FM i online) amb algunes novetats però també amb algunes de les seccions consolidades del programa, com ara l'emissió dels contes participants del "Concurs de podcast - Contes del Món". A més, aquesta "Ràdio amiga", va entrevistar a Damià Caro, membre de COMSOC - Comunicació Social, el dimarts 4 d'octubre a les 8'10h per parlar del 3er concurs i de l'ampliació del termini.

Dissabte 1 Octubre 2011

El magazín El millor de cada casa de Ràdio 4 (freqüències i online) emetrà cada setmana una història del Concurs dels Contesdelmon.org i així es suma com a "Ràdio amiga". Recordeu que hi ha diverses emissores que emeten periòdicament els contes participants del "Concurs de podcast - Contes del Món". Amb aquesta nova incorporació cada vegada hi ha més emissores que comparteixen els vostres contes a través de les ones radiofòniques fent possible seguir gaudint de la cultura popular de tradició oral.

Dilluns 1 Agost 2011

Aquest agost Mataró Ràdio (89.3 FM i online) emetrà els contes del "Concurs de podcsat - Contes del Món" dins del seu magazin matinal "Viu la vida dia a dia". El programa presentat per Mª Lluïsa Aranaz està obert a conèixer totes les iniciatives ciutadanes, entre elles els contes dels infants i joves que han participat en el concurs. El programa el podeu escoltar de dilluns a divendres de 10 a 13h, i els contes a la segona hora, és a dir, d'11 a 12h. Mataró Ràdio va néixer amb l’objectiu de ser l’emissora de la ciutat, un mitjà de comunicació a través del qual tothom pugui estar informat del que passa al voltant del municipi, en el què les persones, les entitats i les associacions de Mataró puguin fer sentir la seva veu i opinar, essent un reflex de l’activitat i de la vida social de la ciutat.

Divendres 20 Maig 2011
El dissabte 14 de maig al programa "L'hora del Pati" de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) vam presentar el 2on "Llibre i disc dels Contesdelmon.org" i vam explicar l'experiència de la segona edició del "Concurs de podcast - Contes del Món". Ens van retrobar amb les companyes d'aquest espai radiofònic dedicat als més menuts de la casa, amb qui ja havíem parlat en la primera edició del certamen. També hi va haver temps per explicar com són les "Diades dels Contes del Món", que ja han animat a unes quantes poblacions d'arreu de Catalunya.

Dilluns 25 Abril 2011

El dissabte 23 d'abril el programa "Solidaris" de Catalunya Ràdio (freqüències i online) presentat per Rita Marzoa va celebrar la Diada de Sant Jordi amb l'emissió de dos "Contes participants" al "Concurs de podcast - Contes del Món". Vam gaudir amb l'audició de dos dels contes finalistes del segon Concurs dels Contesdelmon.org: "Un arbre molt especial" de l'Escola Antònia Simó i Arnó d'Almacelles (Segrià), i "Aidni, el camí cap a la pau" de l'Escola Daniel Mangrané del municipi de Jesús (Baix Ebre). A través d'aquestes dues narracions, i de la presentació de Damià Caro, membre de COMSOC - Comunicació Social, vam compartir valors com el respecte, la cooperació i la pau. Tot plegat amb la veu protagonista d'infants i joves.

Feed RSS de notícies