Titular notícies

Dimecres 2 Juny 2010

El dissabte 29 de maig en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i
online) vam gaudir de les paraules de part de la comunitat educativa de l'Escola Industrial d'Arts i Oficis de Sabadell que ens van presentar "La veu de la selva", un conte ambientat a la República Democràtica del Congo. El relat sonor, que és fruit del treball de dos germans de 1er i 4rt d'ESO, denuncia les conseqüències de l'explotació del coltan als pobles d'Àfrica per part de les multinacionals.

Dimarts 25 Maig 2010

El dissabte 22 de maig en el
Món Obert, el programa de solidaritat i cooperació de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) vam conversar amb part de la comunitat educativa de l'Institut Castellet de Sant Vicenç de Castellet. Vam comptar amb representants de 1er d'ESO, de l'aula d'acollida i de l'aula de música. Entre tots han donat vida sonora a un conte propi del Senegal que va compartir oralment el jove Ibrahima Ba quan només feia dues setmanes que estava a Catalunya. El conte és "El conillet mentider", una història que li explicava la seva àvia.

Dimarts 18 Maig 2010

El dissabte 15 de maig en el
Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) vam dialogar novament amb part de la comunitat educativa de l'Escola Margarida Xirgu de Badalona, que en aquesta ocasió ens van presentar una història ambientada a l'Índia: "Contes de paper". Aquest centre de Badalona és el què més a participat -amb 11 relats sonors- al "Concurs de podcast - Contes del Món" i el què més presència té en el "Llibre i disc dels Contesdelmon.org" que ja pots reservar online.

Divendres 14 Maig 2010

El dissabte 8 de maig en el Món Obert de Ràdio L'H (96.3 FM i online) vam conversar amb part de la comunitat educativa de l'Escola Pare Poveda de Barcelona. Un programa que ens permet conèixer la cultura popular de tradició oral dels pobles de la Terra d'una forma senzilla i amena, a través de contes enregistrats en mp3. Cada setmana tens una cita amb un dels autors dels 24 contes que formen part del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". En aquesta ocasió ens conten "L'avi de les flors".

Dijous 13 Maig 2010

El dissabte 1 de maig en el
Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 i online), vam emetre l'espai preparat per al dissabte 24 d'abril. Doncs aquell cap de setmana l'emissora va dedicar una programació especial en motiu de les "Festes de la primavera". En aquesta ocasió escoltaràs a part de la comunitat educativa de l'Escola L'Olivera de Sant Cugat del Vallès, un centre que va participar amb 7 obres al "Concurs de podcast - Contes del Món". El què forma part del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org" i el què van presentar és la història originària del Perú: "El còndor i les estrelles".

Dimecres 5 Maig 2010

El dissabte 1 de maig -el Dia dels Treballadors- en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 i online) vam dialogar amb part de la comunitat educativa de l'Escola Emili Juncadella de Barcelona. Com cada dissabte, entre les 10 i les 12h, vam conversar amb la mainada, amb els autors dels 24 contes finalistes que formaran part del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". Per cert, ja pots reservar el teu exemplar del material que tindrem a les mans ben aviat! Escolta l'entrevista sobre el conte peruà: "La guineu i el falcó".

Dilluns 19 Abril 2010

El dissabte 17 d'abril en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) vam acollir a part de la comunitat educativa de l'
Escola La Florida de Santa Perpètua de Mogoda. Alumnes de 6è de Primària ens van presentar un conte creat de forma col·lectiva -a l'aula de música- ambientat a Etiòpia: la història titulada "Dingo i el krar magic".

Dimarts 13 Abril 2010

El dissabte 10 d'abril en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i
online) vam continuar amb l'aventura de conèixer als autors dels 24 contes finalistes que formaran part del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". En aquesta ocasió vam conversar amb part de l'Aula d'acollida de l'Escola Ignasi Iglesias de Cornellà de Llobregat, qui van presentar un conte de creació pròpia ambientada a Moldàvia titulat: "El Plouluminâ".

Divendres 9 Abril 2010

El dissabte 3 d'abril en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) vam conversar amb part de la comunitat educativa de l'
Escola Margarida Xirgu de Badalona. En aquesta ocasió, el centre educatiu que més contes ha presentat al "Concurs de podcast - Contes del Món" amb un total d'onze obres, ens presenta la història del "Faraó Tutankamon". A més d'escoltar l'entrevista, podreu gaudir de l'especial "Xirgu: contecontes del món", una iniciativa impulsada des de la mateixa "Ràdio Xirgu", la ràdio de l'escola conduïda pels seus alumnes. No t'ho perdis!

Dimecres 31 Març 2010

El dissabte 27 de març en el Món Obert de Ràdio L'Hospitalet (96.3 FM i online) vam fer ballar les paraules novament amb l'
Escola Dones d'aigua de Sant Iscle de Vallalta. Un centre educatiu que ha participat amb tres contes al "Concurs de podcast - Contes del Món": dos dels quals formaran part del "Llibre i disc dels Contesdelmon.org". A inicis del mes de març vam parlar amb la classe dels "Jocs dels disbaratats" i aquest cap de setmana ho hem fet amb la classe dels "Minoutaures" qui ens van presentar "La llegenda de les Dones d'aigua".

Feed RSS de notícies