Titular notícies

Dilluns 18 Maig 2015
Obrim una campanya de finançament col·lectiu per a fer possible l'edició del sisè llibre i disc del Concurs de podcast - Contes del Món. Escoles, instituts, universitats, centres de normalització lingüística, ampa's, moviments socials i persones a títol individual han dit la seva a través d'uns relats fantàstics. Ara és l'hora de dir la nostra, o millor, ara és l'hora de recolzar una iniciativa de cultura popular de tradició oral que vol plasmar en un llibre i disc el patrimoni immaterial que tenim com a humans i que ara podem tenir a les mans.

Dijous 23 Abril 2015
Moltes històries, esforços i il·lusions ens han arribat al 6è Concurs de podcast - Contes del Món, procedents d'escoles, instituts, universitats, centres de normalització lingüística, ampa's, moviments socials i persones que han participat a títol individual. Els darrers dies han estat dies intensos d'escoltar i valorar, primer per part d'un jurat format per sis persones del món de l'educació, la cultura i la comunicació, i posteriorment per part dels internautes, que han tingut deu dies de votació popular online. Relats interculturals, originaris dels pobles indígenes, lluites per un habitatge digne, aventures i desventures del fet migratori, el reconeixement dels drets dels infants i de les dones, tot això i més, hem pogut escoltar i en un breu ho podrem fer en forma de llibre i disc. Voleu saber quins són els contes finalistes?

Dijous 9 Abril 2015
A inicis d’aquesta setmana, la periodista Abigail Armengol del programa Connexió Barcelona de BTV (Barcelona Televisió) va  entrevistar-nos en motiu del VI Concurs de podcast - Contes del Món i ho va fer a la seu de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca) de Barcelona. Com sabeu, aquest any, per primera vegada, hem animat els moviments socials d'arreu a participar-hi i la PAH ha respòs amb tres contes d’històries de lluita. La Lúa, la Marta i la Victòria, tres dones, de tres generacions diferents, han explicat a BTV per què han fet el conte.

No us perdeu el reportatge de l’Abigail al Connexió Barcelona a finals d’aquesta setmana. Estigueu atents a @Comsoc_cat i al hashtag #contesdelmon.

Dimarts 7 Abril 2015
Centres educatius, moviments socials, ampa's, universitats catalanes i de l'estranger, famílies, centres de normalització lingüística, i persones a títol individual han presentat les seves històries al 6è Concurs de podcast - Contes del Món. N'hem rebut un centenar i totes elles han estat ben valorades per les sis persones que han format el jurat del certamen d'enguany. D'entre totes elles n'han triat cinquanta, que ara passen a la següent fase i poden ser votades pels internautes amb perfils al Facebook i Twitter fins el 17 d'abril. Ara és l'hora, vota les teves històries preferides!

Dimarts 24 Març 2015
Us imagineu juntes persones vinculades a la lluita per una educació digna i en català, del món del circ, de l'economia solidària, dels mitjans de comunicació alternatius del País Valencià i de les Illes Balears, així com una persona responsable de la llengua del pais? Doncs és possible, gràcies a que totes aquestes persones -que encara no coneixeu- formen part del jurat del 6è Concurs de podcast - Contes del Món. Ells són en Jaume Sastre, membre de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears; en Tortell Poltrona del Circ Cric i de Pallassos Sense Fronteres; en Jordi García, de la Xarxa d'Economia Solidària (XES); l'Eduard Ferrando, periodista de La veu del País Valencià; na Glòria Franquet, conductora del programa infantil "L'Ou Blau" d'Ona Mediterrània; i l'Àngels Guerrero, Cap del Servei de Recursos Lingüístics de la Direcció General de Política Lingüística.

Dimecres 7 Gener 2015
“Damià, et diré una cosa que gairebé ni la família sap: em caso!” D'aquesta manera, radiant i feliç com un anís, em va rebre l'Oriol Canals quan vaig arribar a la Plaça de l’Ajuntament d'Alella per a preparar l'espectacle Cooperem o competim? el 15 de novembre del 2014. A l'acabar, com si tanquèssim un cercle, la Júlia -una nena de 8 anys- emocionada, ens va comentar “és el millor conte que he sentit mai!”. Els dos vam somriure de felicitat i li vam donar les gràcies. Aquesta bonica trobada, va ser la darrera que vaig tenir amb l'Oriol Canals, qui ha patit un accident mortal de moto a Indonèsia, durant el seu tan esperat viatge de noces. Canals es definia com a “educador de formació, cantant i animador de professió i somiatruites inconformista de vocació”.

Dimarts 9 Desembre 2014
COMSOC - Comunicació Social fa sis anys que organitza el Concurs de podcast - Contes del Món en el que participen comunitats educatives d’arreu dels Països Catalans. Es tracta d’una iniciativa que recupera els contes dels nostres pobles de la mà de l'alumnat dels centres educatius que les recullen, les escriuen amb el seu toc personal, les graven en àudio, amb els seus recursos sonors i les seves veus, i les dibuixen. Amb tot plegat publiquen els llibres i discs del concurs.

Dijous 4 Desembre 2014
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona, la Universitat de Califòrnia a Los Angeles, l'AMPA Les Moreres de Santa Fe del Penedès, el Centre de Normalització Lingüística de Terres de l'Ebre, famíles de Vallgorguina, l'Escola Germans Ochando d'Almassora, i l'Annkathrin Rieck de Paris, són una excel·lent mostra de com de diversa i rica serà la participació al 6è Concurs de podcast - Contes del Món. Moviments socials, escoles, instituts, universitats, ampa's i famílies, centres de normalització lingüística, i persones a títol individual ens contaran contes populars, tradicionals i de creació pròpia que ens faran aprendre sobre realitats socials i culturals de diferents pobles de la Terra. Gràcies!

Dimecres 3 Desembre 2014
Des de COMSOC - Comunicació Social vam participar la tarda de dimarts 2 de desembre en una de les assemblees setmanals de la PAH Barcelona i durant la qual ens van donar un espai per presentar el 6è Concurs de podcast - Contes del Món. Després de la intervenció d'en Damià Caro i d’una lectura col·lectiva de la Història d’en Pau, conte escrit per l'alumnat de l’Escola Antònia Simó i Arnó d'Almacelles -que ens explica com el protagonista va trobar-se en la situació d’haver de viure al carrer i ocupar una casa- la PAH Barcelona va decidir inscriure’s al concurs d’enguany a través del suport de les persones que col·laboren en la campanya “Amb 1 euro, 1 beca”.

Dijous 20 Novembre 2014
Des de l'Ass. COMSOC - Comunicació Social us donem una bona notícia, ampliem el termini d'inscripció de la sisena edició del Concurs de podcast - Contes del Món. I ho fem per facilitar la participació a aquelles comunitats educatives, moviments socials i particulars que no heu pogut formalitzar la inscripció abans del 19 de novembre i heu manifestat el vostre interès en fer-ho. Amb l'ampliació us donem 15 dies més, fins al 3 de desembre. Un bon grapat d'escoles i particulars ja s'han inscrit, a continuació podràs veure qui són.

Feed RSS de notícies